c S

Policija zaradi zlorabe uradnega položaja pridržala 54-letnico, neuradno tožilko Kotnikovo

29.03.2017 13:39 Koper, 29. marca (STA) - Koprski policisti so danes na podlagi trajne odredbe za privedbo z domačega naslova v Kopru na Okrajno sodišče v Ljubljani privedli 54-letno slovensko državljanko. Ljubljansko sodišče jo je iskalo zaradi kaznivega dejanja zlorabe položaja ali uradnih pravic in drugih kaznivih dejanj. Neuradno gre za tožilko Dragico Kotnik.

Več podrobnosti o identiteti privedene na koprski policijski upravi ne dajejo. Je pa spletni portal Požareport neuradno poročal, da so aretirali suspendirano državno tožilko Dragico Kotnik, ki naj bi jo zjutraj pred njenim koprskim stanovanjem prijeli policisti in odpeljali v Ljubljano.

Na vrhovnem državnem tožilstvu so potrdili, da so koprski policisti na podlagi trajne odredbe za privedbo, ki jo je izdalo Okrajno sodišče v Ljubljani, v Kopru pridržali Kotnikovo. Kot so navedli, gre za izvršitev ukrepa sodišča, ki ga na vrhovnem državnem tožilstvu pozdravljajo in obžalujejo, da do tega ni prišlo že prej.

Kot so zapisali na tožilstvu, je Kotnikova v suspenzu, ki bo trajal do konca kazenskega postopka. "Kazenski pregon v tej zadevi še ni zastaral, ker zastaranje ni teklo v času, ko se je tožilka izmikala sodišču," so navedli. O tem, koliko časa zastaranje ni teklo, pa bo po njihovih navedbah moralo odločiti sodišče, pred katerim teče kazenski postopek.

Ljubljansko okrajno sodišče je Kotnikovi očitalo, da naj bi novinarju Mitji Lomovšku predala zaupni dokument v zadevi bulmastifi. Tožilstvo Kotnikovi v obtožnem predlogu očita kaznivi dejanji zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic, za kar je predviden zapor do enega leta.