c S

Osumljenec dvojnega umora spet pri preiskovalnem sodniku

23.03.2017 11:12 Koper, 23. marca (STA) - Petintridesetletnega moškega, osumljenega ponedeljkovega dvojnega umora na Krasu, so okoli 10. ure vklenjenega pripeljali na koprsko sodišče, kjer se bo nadaljevalo njegovo zaslišanje pred preiskovalnim sodnikom. Osumljenec je bil videti miren, ni pa ničesar spregovoril.

Glede na to, da je sredino zaslišanje trajalo skoraj šest ur, je mogoče pričakovati, da bo današnje zaslišanje bistveno krajše. Moški je namreč oba umora že priznal, bolj zapleten pa naj bi bil motiv.

Kot je v sredo za STA pojasnil njegov odvetnik Gorazd Gabrič, naj bi bil motiv namreč tako zapleten, da je po njegovem mnenju "stvar drugih institucij in izvedencev". Na vprašanje, ali ima v mislih izvedence psihiatrične stroke, je odgovoril pritrdilno.

Kot je v sredo razkrila policija, je 35-letni moški z uporabo hladnega orožja oz. orodja umoril 31-letnega brata in 80-letno babico, trupli pa nato obglavil ter glavi sežgal v peči. Policijo je nato poklical sam in že ob prihodu policistov dejanje tudi priznal.