c S

Objavljen razpis za tri člane arbitražnega sodišča v Haagu

20.03.2017 09:33 Ljubljana, 17. marca (STA) - Ministrstvo za pravosodje razpisuje tri prosta mesta za člane stalnega arbitražnega sodišča v Haagu. Kandidati morajo izpolnjevati pogoje za izvolitev na sodniško mesto vrhovnega sodnika ali ustavnega sodnika, obvezno je tudi znanje angleškega ali francoskega jezika. Pogoj je tudi strokovno poznavanje mednarodnega prava in visok moralni ugled.

Pisne prijave na razpis je treba vložiti na ministrstvo za pravosodje v 15 dneh po današnji objavi v uradnem listu.

Kandidati morajo prijavi priložiti dokazila o izpolnjevanju razpisnih pogojev in opis svoje strokovne dejavnosti po zadnjem pridobljenem strokovnem oziroma znanstvenem nazivu. Življenjepis in dokazila o izpolnjevanju zahtevanih pogojev je treba priložiti v slovenskem jeziku in v angleškem ali francoskem jeziku, pri čemer je treba življenjepis posredovati na elektronski naslov ministrstva.

Ministrstvo za pravosodje prav tako javno poziva državne tožilce k vložitvi prijav za imenovanje za nacionalnega predstavnika v Uradu za evropsko pravosodno sodelovanje (Eurojust) za štiri leta.

Za nacionalnega predstavnika v Eurojustu se lahko imenuje vrhovni ali višji državni tožilec ali okrožni državni tožilec, ki izpolnjuje pogoje za imenovanje v višjega državnega tožilca. Obvezna je tudi višja raven znanja najmanj enega uradnega jezika Evropske unije, ki je delovni jezik v Eurojustu.

V primeru imenovanja za nacionalnega predstavnika v Eurojustu kandidat, ki je okrožni državni tožilec, pridobi naziv naziv višjega državnega tožilca, navaja razpis, objavljen v današnjem uradnem listu.

Rok za prijavo je 15 dni od objave poziva v uradnem listu. Tudi te prijave zbira ministrstvo za pravosodje.