c S

Na celjskem sodišču narok za Senico in Tovšakovo

10.03.2017 08:50 Celje, 10. marca (STA) - Na celjskem okrožnem sodišču bo danes potekal predobravnavni narok za odvetnika Mira Senico, nekdanjo direktorico Vegrada Hildo Tovšak, direktorico kmetije Bužekijan Blanko Muster in tajnico Senice Olgo Zaviršek. Četverica je obtožena zlorabe položaja in pranja denarja pri nakupu Delamarisa.

Hišne preiskave so v tem primeru potekale julija 2013, obtožnica pa je bila vložena julija 2015. Tovšakovi tožilstvo očita zlorabo položaja, ker naj bi plačala fiktivne storitve in tako oškodovala Vegrad, Senici pa napeljevanje k zlorabi položaja in pranja denarja.

Gre za okoli 1,3 milijona evrov, ki jih je Vegrad plačal Musterjevi za svetovanje pri nakupu za 13 milijonov evrov delnic Delamarisa, dejansko pa naj bi denar kot provizijo prejel Senica.

Senica je sicer ob vložitvi obtožnice dejal, da za obtožbo ni nikakršnega razloga, kar da se je izkazalo tudi med preiskavo, v okviru katere so številne priče in strokovnjaki, med njimi tudi tisti, ki jih je postavilo sodišče, potrdili, da s poslom ni bilo nič narobe in da Vegrad ni bil oškodovan.

Po takratni oceni Senice je bil posel za Vegrad zelo donosen, kar da se bo potrdilo tudi v nadaljnjem postopku.