c S

Direktor FBI pozval k zavrnitvi Trumpovih izjav o prisluškovanju

06.03.2017 09:24 Washington, 06. marca (STA) - Direktor ameriškega FBI James Comey je pravosodno ministrstvo pozval, naj javno ovrže obtožbe predsednika Donalda Trumpa, da je nekdanji predsednik Barack Obama med volilno kampanjo prisluškoval njegovim telefonom, so v nedeljo poročali ameriški mediji.

New York Times je poročal, da je Comey ta poziv na ministrstvo naslovil, ker meni, da "za to ne obstajajo nikakršni dokazi", poleg tega pa naj bi Trumpove trditve "namigovale, da je FBI kršil zakon". Uradno naj bi Comey zaprosil za popravek izjave, sta poročala tako New York Times kot NBC, povzemajo tuje tiskovne agencije.

Niti FBI niti pravosodno ministrstvo poročanja medijev še nista komentirala.

Trump je v nedeljo obtožil Obamo prisluškovanja njegovim telefonskim pogovorom med lansko volilno kampanjo. Za to sicer ni predložil nobenih dokazov, Obamov tiskovni predstavnik pa je Trumpove navedbe zanikal.

"Grem stavit, da bi dober odvetnik lahko naredil velik primer iz dejstva, da je predsednik Obama oktobra, tik pred volitvami, prisluškoval mojim telefonom!" je na Twitterju zapisal Trump. "Kako nizko se je predsednik Obama spustil, da je prisluškoval mojim telefonom med zelo svetim volilnim procesom. To je Nixon/Watergate. Grd (ali pokvarjen) fant!" je dodal.

Kasneje je še pozval kongres, naj preišče, ali je administracija njegovega predhodnika zlorabila položaj pred lanskimi predsedniškimi volitvami, je sporočila Bela hiša.