c S

Predobravnavni narok za umor brezdomca v Mariboru neuspešen zaradi nezadovoljstva z odvetnikom

02.03.2017 14:08 Maribor, 02. marca (STA) - Na Okrožnem sodišču v Mariboru je bil danes razpisan predobravnavni narok za 38-letnega Tomija Kolarja, ki je obtožen, da je novembra lani v zapuščenih prostorih nekdanjih mariborskih zaporov vzel življenje drugemu brezdomcu. A je morala sodnica preložiti narok na kasnejši datum, ker je obtoženi zahteval drugega zagovornika.

Izkazalo se je, da ima obtoženi težave tudi sam s sabo. Sodnico Danilo Dobčnik Šošterič je poskušal prepričati, da ni oseba, za katero ga ima sodišče. Ker "ni Tomi Kolar", ni želel podpisati dokumentov, ki mu jih je predložilo sodišče.

Z dodeljenim odvetnikom Darjanom Lampičem obtoženi ni bil zadovoljen, ker naj bi mu po njegovih besedah delal škodo. "Odkar sem v priporu, se niti enkrat ni oglasil pri meni in me vprašal, kako sem," je povedal obtoženi.

Z razrešitvijo se je strinjal tudi sam odvetnik, zato je sodnica predobravnavni narok preložila na 17. marec, da bodo imenovali novega odvetnika.

Ker predobravnavni narok danes ni bil izveden, obtoženemu ni bila prebrana obtožnica, niti se ta ni uradno izrekel o krivdi.

Tožilstvo po poročanju medijev obtožuje Kolarja, da je 23. novembra lani v zapuščenih prostorih poleg največjega mariborskega nakupovalnega središča vzel življenje 41-letnemu Ludviku Pukšiču, s katerim sta sicer bivala v istih prostorih, a bila že nekaj časa sprta. Morilec naj bi se žrtve lotil z nožem na grozovit in zahrbten način, za kar mu grozi najmanj 15 let zapora.

Policisti so Kolarja prijeli še isti dan, ko se je zgodil umor, in sicer v kraju Osluševci, ko je peš hodil proti meji s Hrvaško. Od takrat je v priporu.