c S

Sojenje Bajdetu se je nadaljevalo z zaslišanjem prič

07.12.2016 16:42 Celje, 07. decembra (STA) - Sojenje Velenjčanu Romeu Bajdetu, ki je osumljen umora svoje partnerke decembra lani v Velenju, se je danes na celjskem okrožnem sodišču nadaljevalo z zaslišanjem prič. Sodišče je tako zaslišalo mamo umorjene Marijo Otorepec in dva policista, medtem ko na obravnavo ni prišel novi partner umorjene, kljub temu da je bil vabljen kot priča.

Otorepčeva je povedala, da je bila njena hčerka pod pritiskom zaradi Bajdeta, o njenih težavah pa ni veliko vedela. Dejala je tudi, da ji je hčerka povedala, da jo včasih ne more poklicati, ker ji je Bajde odvzemal mobitel ali pa ji je uničil sim kartico.

Na božični dan leta 2015, ko je bila cela družina skupaj, je bilo po besedah Otorepčeve vse v redu. O razhajanju njene hčerke z Bajdetom ni nič vedela, prav tako ni vedela, da ima njena hčerka novega partnerja.

Policista pa sta dejala, da so nasilje v Bajdetovi družini že obravnavali.

Obtoženi Bajde, ki je od dogodka decembra lani v priporu v Celju in je v preteklosti že bil obsojen zaradi nasilništva, lahko glede na ugotovitve izvedenca obravnavam na sodišču aktivno sledi največ dve uri, pretežno sede.

Bajde, ki se domnevno zaradi preveč zaužitega alkohola ne spominja podrobnosti takratnih dogodkov, naj bi svojo partnerko med prepirom ubil decembra lani v Velenju. S truplom v vozilu naj bi nato odpeljal do dežurne ambulantne velenjskega zdravstvenega doma in reševalcem priznal dejanje.

Kakšen je bil predlog tožilstva v primeru, da bi Bajde priznal krivdo, ni znano, ker v pogajanjih, ki so tajna, do sporazuma med tožilstvom in obtoženim ni prišlo.

Bajdetu glede na obtožnico grozi zaporna kazen od 15 do 30 let.