c S

Vraničarjeva si bo kot ministrica prizadevala za nadaljevanje začrtanih ukrepov

25.08.2016 07:59 Ljubljana, 24. avgusta (STA) - Državna sekretarka Mateja Vraničar Erman, ki jo je predsednik vlade Miro Cerar predlagal za finančno ministrico, vabilo na to mesto ocenjuje kot veliko priznanje njenemu delu. Poudarja, da si bo v nadaljevanju mandata odločno prizadevala za nadaljevanje izvajanja začrtanih ukrepov, kot sta davčno prestrukturiranje in skrbno vodenje javnih financ.

Vraničarjeva je za STA poudarila, da se zaveda velike odgovornosti, ki jo to priznanje njenemu delu prinaša, a je pripravljena na številne izzive, ki jo čakajo to jesen in v prihodnje.

Kot je zapisala, so cilji na področju dela ministrstva za finance v splošnem sicer že določeni, tako v programskih dokumentih vlade kot tudi v strateških dokumentih ministrstva, ki so bili oblikovani z Dušanom Mramorjem, ki je sredi julija nepričakovano odstopil z mesta finančnega ministra.

"Prevzeti to odgovornost za ministrom, kot je bil Dušan Mramor, predstavlja še poseben izziv, saj so načrtovani cilji postavljeni zelo visoko in ambiciozno. Po drugi strani pa uigrana ekipa ministrstva, ki je Mramorjeva dediščina, predstavlja zagotovilo, da je te cilje z veliko truda, entuziazma in povezovanja z drugimi deležniki tudi mogoče uresničiti," je še dodala Vraničarjeva.