c S

ECB izdala dovoljenje za združitev NKBM in PBS

26.07.2016 13:54 Maribor, 26. julija (STA) - NKBM in Poštna banka Slovenije (PBS) sta prejeli dovoljenje Evropske centralne banke (ECB) za združitev. Po pripojitvi PBS k NKBM, ki bo zaključena predvidoma 1. septembra in bo začela pravno veljati z dnem vpisa v sodni register, se bo združena banka imenovala NKBM, njen sedež pa bo še naprej v Mariboru, so sporočili iz mariborske banke.

Poštna banka Slovenij ebo z dnem pripojitve prenehala poslovati kot samostojna pravna oseba, vse njene obveznosti in pravice pa bodo prenesene na njeno pravno naslednico NKBM. Ob združitvi bo poslovanje za stranke nemoteno in obisk banke za komitente zaradi te spremembe ne bo potreben.

"NKBM z združitvijo pomembno krepi svoj položaj in bo po podatkih s konca marca 2016 ponovno druga največja banka v Sloveniji po tržnem deležu v odstotkih bilančne vsote," so zapisali na banki.

Z združitvijo bodo stranke po njihovih navedbah pridobile širšo ponudbo sodobnih bančnih storitev po njihovi meri, z mrežo poslovalnic, razvejano po vsej državi, pa jim bo združena banka še bližje in bolj dostopna. Skupaj s strateškim partnerjem Pošto Slovenije, s katero je skupina NKBM že doslej odlično sodelovala, bo nadgrajevala ponudbo kakovostnih storitev za njune skupne stranke.

Združena banka bo lahko na podlagi več kot 150-letne tradicije in celovite ponudbe sodobnih bančnih storitev NKBM ter strokovnosti, zanesljivosti in izkušenj PBS s poslovanjem prek široke mreže poštnih enot po vsej Sloveniji okrepila položaj ene vodilnih univerzalnih bank pri nas, so prepričani. Z združitvijo bo NKBM namreč po podatkih s konca marca ponovno druga največja banka v Sloveniji po tržnem deležu v odstotkih bilančne vsote, saj bo prehitela združeno Abanko.

V NKBM zagotavljajo, da se bo združena banka še naprej osredotočala na zagotavljanje in nadaljnji razvoj ponudbe sodobnih finančnih storitev prebivalstvu in gospodarskim družbam ter bo tudi v prihodnje pomembno prispevala h kakovosti gospodarskega in družbenega življenja v okolju, v katerem deluje.