c S

Novi predsednik nadzornega sveta RTVS je Peter Grašek

19.05.2016 09:54 Ljubljana, 19. maja (STA) - Nadzorni svet Radiotelevizije Slovenija (RTVS) je v sredo za novega predsednika sveta imenoval Petra Graška. Na položaju bo zamenjal Domna Trobca, ki je konec aprila odstopil. Grašek je ob imenovanju izrazil željo po nadaljnjem konstruktivnem in učinkovitem sodelovanju med vodstvom zavoda, programskim svetom in nadzorniki, so sporočili iz RTVS.

Kot so Graškove besede povzeli v sporočilu za javnost, je kot član nadzornega sveta RTVS od začetka mandata, to je od leta 2014, podrobno seznanjen z aktivnostmi javnega medijskega servisa in problemi, s katerimi so se spopadali in jih reševali v tem času. "Današnjo izvolitev razumem kot izkaz zaupanja in podpore vseh članov nadzornega sveta," je dodal.

Grašek si bo, kot je povedal po izvolitvi, še naprej prizadeval za stabilno in zgledno poslovanje zavoda in njegov nadaljnji razvoj ter čim večji konsenz pri sprejemanju pomembnih odločitev za RTVS.

V sporočilu za javnost so še zapisali, da so Graška v nadzorni svet tako kot Matjaža Medveda in Ireno Ostrouška imenovali na predlog vlade. Nadzornike v mandatnem obdobju 2014-2018 Janeza Čadeža, Bogomirja Eržena, Damijana Knapa, Aleksandra Igličarja in Andreja Graha Whatmougha je imenoval DZ, predstavnici zaposlenih v zavodu pa sta Simeona Rogelj in Maja Kovač.

Vlada bo morala sicer zdaj namesto Trobca imenovati novega člana, saj je ta odstopil tudi kot član nadzornega sveta.