c S

Supervizor v kratkem s svežimi podatki o transakcijah javnega sektorja

28.07.2015 15:00 Ljubljana, 28. julija (STA) - Aplikacija Supervizor, ki so jo na KPK prejšnji teden prenesli na infrastrukturo ministrstva za javno upravo, bo predvidoma danes že vsebovala sveže podatke o transakcijah subjektov javnega sektorja. Na nov strežnik so namreč najprej prenesli obstoječe podatke, ta teden pa vzpostavljajo samodejno posodabljanje podatkov.

V ponedeljek so tako usposobili posodabljanje podatkov o podrobnejših namenih transakcij iz zbirke MFERAC in podatkov o lastništvu družb iz delniških knjig. "Predvidoma danes pa bo vključeno tudi posodabljanje podatkov o transakcijah subjektov javnega sektorja," so pojasnili za STA.

Supervizor sicer še ne prikazuje imen družbenikov, ustanoviteljev, poslovodij in nadzornikov, ki so jih odstranili zaradi odločbe informacijske pooblaščenke. Prikazovanje teh podatkov bodo v Komisiji za preprečevanje korupcije (KPK) ponovno omogočili v "najkrajšem možnem času", saj morajo najprej razviti ustrezno programsko rešitev, ki bo spletnim iskalnikom onemogočala, da te podatke indeksirajo.

"Priprava takšne programske rešitve bo trajala nekaj časa, natančnega roka ta trenutek ne moremo oceniti," so zapisali v KPK.

Aplikacija Supervizor je sicer od petka ponovno dostopna javnosti. Supervizor ni deloval od prejšnjega ponedeljka, v tem času so ga z zasebnega prenesli na javni strežnik pri ministrstvu za javno upravo.