c S

Tožilstvo ostro obsoja nasilno dejanje pred hišo upokojene tožilke

17.09.2014 10:54 Ljubljana, 17. septembra (STA) - Na vrhovnem državnem tožilstvu ostro obsojajo nasilno dejanje, storjeno pred hišo upokojene državne tožilke, še zlasti, če je povezano z njenim delom. Kot so zapisali na tožilstvu, zavračajo poskuse kakršnegakoli ustrahovanja državnih tožilcev ter sporočajo, da bodo storilce kaznivih dejanj še naprej preganjali dosledno in brez razlik.

Ljubljanski policisti so namreč v ponedeljek okoli 22.30 prejeli obvestilo o eksploziji na dvorišču ene od hiš na območju Most. Ugotovili so, da je neznanec eksplozivno telo odvrgel pred stanovanjsko hišo v lasti nekdanje državne tožilke, šlo naj bi za nekdanjo ljubljansko tožilko in vodjo skupine državnih tožilcev za posebne zadeve Jožico Boljte Brus.

Ob eksploziji se ni nihče poškodoval, nastala pa je gmotna škoda. Policisti še zbirajo obvestila o okoliščinah eksplozije, ni pa še znano, ali je ponedeljkova eksplozija povezana z nekdanjo službo Boljte Brusove - ta je upokojena že nekaj let - ali gre za druge okoliščine.