c S

Število začetih osebnih stečajev še vedno v porastu

07.08.2014 13:28 Ljubljana, 07. avgusta (STA) - Število začetih stečajnih postopkov nad pravnimi osebami je julija doseglo številko 88 ter se na mesečni ravni zmanjšalo za 20 odstotkov, na letni ravni pa za 27 odstotkov. Število osebnih stečajev se medtem še vedno povečuje. Julija je doseglo številko 385 ter se je na mesečni ravni zvišalo za 28, na letni pa za 420 odstotkov.

Kot so sporočili iz Bonitetne hiše i, se je število začetkov prisilne poravnave v primerjavi z junijem povečalo za skoraj polovico na 19 postopkov, v medletni primerjavi pa je na to številko poskočilo s številke štiri.

Število blokiranih transakcijskih računov je tako na mesečni kot na letni ravni ostalo na približno enaki ravni. Število družb brez transakcijskih računov se je julija na letni ravni ponovno razpolovilo, medtem ko se je v primerjavi z junijem zmanjšalo za pet odstotkov.

Izbrisov družb je bilo julija 192. Na letni ravni se je zmanjšalo za 10 odstotkov, na mesečni pa za 40 odstotkov. Število novoustanovljenih družb, in sicer 1700, je julija v primerjavi z junijem ostalo približno enako, na letni ravni pa se je zmanjšalo za 26 odstotkov.