c S

V DZ danes glasovanje o razkritju podatkov o slabih kreditih

06.03.2014 08:27 Ljubljana, 06. marca (STA) - DZ bo danes nadaljeval redno februarsko sejo z obravnavo predlogov dveh novel zakonov s področja javnega naročanja ter novele zakona o preprečevanju pranja denarja in financiranju terorizma. V ospredju pa bo glasovanje o predlogih zakonov, ki jih je obravnaval v minulih dneh, zlasti o dostopu do informacij javnega značaja.

DZ je v torek opravil tretjo obravnavo predloga novele zakona o dostopu do informacij javnega značaja, ki so ji poslanske skupine načeloma napovedale podporo. Razhajanja so se pojavila glede predloga opozicije in tudi DL, da se javno razkrije tudi podatke o slabih posojilih v bankah, ki niso bile prenesene na Družbo za upravljanje terjatev bank, čemur ostale koalicijske stranke nasprotujejo. Kako se bo razvilo popoldansko glasovanje, še ni znano, utegne pa se zgoditi, da bi opozicija podprla predlog DL.

Poslanke in poslanci bodo glasovali še o predlogih zakonov, ki so jih obravnavali v torek in sredo, med drugim o predlogu dopolnitve kazenskega zakonika po prvi obravnavi, o predlogu novele zakona o Kobilarni Lipica z ločevanjem opravljanja javne službe in gospodarske dejavnosti, o predlogu zakona o inšpekciji ter o predlogu novele zakona o vojnih invalidih.

Pred tem se bo DZ posvetil obravnavi novele zakona o javnem naročanju ter novele zakona o javnem naročanju na vodnem, energetskem, transportnem področju in področju poštnih storitev. Oba predloga po nujnem postopku sta del vladnih interventnih ukrepov po ujmi, ki je nedavno prizadela državo. DZ bo po skrajšanem postopku obravnaval še predlog novele zakona o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma.