c S

Posebno obvestilo uporabnikom

27.01.2020 Ker v zvezi z javnim naročilom Vrhovnega sodišča RS »Dostop do pravno informacijskega sistema«, št. JN001449/2019-B01, kroži nekaj zavajajočih informacij glede vsebine ponudbe družbe Lexpera d.o.o., ki nedvomno škodijo ugledu naše družbe, vas želimo seznaniti z nekaterimi nespornimi dejstvi.

Naročnik je v dokumentaciji v zvezi z oddajo javnega naročila zahteve glede potreb uporabnikov znižal na nerazumno nizko raven. Komentarje zakonov GV Založbe in revijo Pravna praksa je točkovalno popolnoma razvrednotil, prav tako druge visoko strokovne in kvalitetne pravne avtorske vsebine.  Glede na navedeno, družba Lexpera d.o.o. s ponudbo pravno-informacijskega sistema IUS-INFO na predmetnem javnem naročilu ne bi mogla uspeti. IUS-INFO namreč bistveno presega zahteve javnega naročila ter cenovno ne more konkurirati drugim ponudnikom, ki izpolnjujejo zgolj najbolj osnovne zahteve. Zato je bila Lexpera prisiljena k ponudbi poenostavljenega, nezahtevnim razpisnim pogojem prilagojenega, pravnega informacijskega sistema.

Dodana vrednost sistema IUS-INFO v dokumentaciji ter v merilih javnega naročila očitno ni bila razpoznana kot vrednota, ki bi jo uporabniki Vrhovnega sodišča RS potrebovali, in je bila v predmetnem razpisu nerazumno nizko ovrednotena.

Družba Lexpera d.o.o. je svoj pravno-informacijski sistem IUS-INFO vrsto let dopolnjevala, usklajevala in prilagajala specifičnim potrebam uporabnikov slovenskih sodišč, ob zadnjem javnem naročilu pa se je žal izkazalo, da je razpisna komisija pod vodstvom vrhovnega sodnika Vladimirja Horvata ocenila, da njihovi uporabniki niso tako zahtevni in ne potrebujejo kvalitetnega in ažurnega pravno informacijskega sistema, kot je IUS-INFO.

družba Lexpera d.o.o.


Članki izražajo stališča avtorjev, in ne nujno organizacij, v katerih so zaposleni, ali uredništva portala IUS-INFO.