c S
Ministrstvo po reviziji s podjetjem Minis podpisalo pogodbo za odstranitev ograje na južni meji 28.03.2023 15:06 Z ministrstva za notranje zadeve so sporočili, da za odstranitev ograje na južni meji po pridobitvi manjkajoče dokumentacije pogodbo podpisali s podjetjem Minis, ki je bilo pred tem izbrano na javnem natečaju.

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar je izredno notranjo revizijo uvedel ob sumu, da pri postopku oddaje javnega naročila za odstranitev panelne ograje na meji s Hrvaško obstajajo netransparentnost in korupcijska tveganja. Na morebitne nepravilnosti so sicer opozorili v poslanski skupini NSi-ja, na zahtevo katere je o tem razpravljala tudi komisija DZ-ja za nadzor javnih financ.

Kot so sporočili z ministrstva, iz ugotovitev končnega revizijskega poročila ne izhajajo zadržki, da pogodbe z izbranim ponudnikom – podjetjem Minis, ki je ograjo leta 2015 tudi postavljalo – ne bi mogli skleniti. "Potem ko smo pridobili še manjkajočo dokumentacijo in je zdaj postopek tudi ustrezno zaključen, je vodstvo ministrstva sprejelo odločitev o podpisu pogodbe z na javnem natečaju izbranim ponudnikom podjetjem Minis," so sporočili.


>> Več: Ministrstvo po reviziji s podjetjem Minis podpisalo pogodbo za odstranitev ograje na južni meji