c S
Muhič priznal umor žene, za zapahi bo 18 let 24.03.2023 07:29 Gregor Muhič je bil zaradi umora žene novembra lani obsojen na 18 let zapora. Še pred začetkom sojenja je Muhič s tožilstvom sklenil sporazum o priznanju krivde, ki ga je sodišče sprejelo.

Obtožnica je Gregorja Muhiča bremenila, da je sredi novembra lani, potem ko se je na to predhodno pripravil, v družinski hiši v Novem mestu, napadel in nekaj časa tudi vpričo treh mladoletnik otrok davil ženo. Ta je napad sicer preživela, a je zaradi poškodb umrla mesec dni pozneje v novomeški bolnišnici. Dejanje naj bi storil iz maščevanja, ker naj bi ga žena nameravala zapustiti.

Na tokratnem predobravnavnem naroku je tožilka Barbara Prevolšek Rajić povedala, da je tožilstvo z obtoženim sklenilo sporazum, ki v zameno za priznanje krivde predvideva izrek kazni 18 let zapora. Višina kazni po mnenju tožilke ustreza načinu, na katerega je bilo kaznivo dejanje storjeno, vključuje tudi olajševalno okoliščino, da Muhič do zdaj še ni bil kaznovan.

Sodnica Romana Rački Strmole je presodila, da so pogoji, potrebni za sprejetje sporazuma, izpolnjeni, kot tudi da je priznanje krivde podprto z dokazi v spisu. Sporazum je zato sprejela, Muhiču pa izrekla kazensko sankcijo, kot jo je predlagalo tožilstvo, to je 18 let zapora.

>> Več: Muhič priznal umor žene, za zapahi bo 18 let