c S

Pred hišo nekdanje tožilke neznanec odvrgel eksplozivno sredstvo

17.09.2014 Ljubljana, 16. septembra (STA) - Ljubljanski policisti so v ponedeljek okoli 22.30 prejeli obvestilo o eksploziji na dvorišču ene od hiš na območju Most, so sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana. Ugotovili so, da je neznanec eksplozivno telo odvrgel pred stanovanjsko hišo v lasti nekdanje državne tožilke. Ob eksploziji se ni nihče poškodoval, nastala je gmotna škoda.

Policisti trenutno intenzivno zbirajo obvestila o okoliščinah eksplozije.

Na kraju kaznivega dejanja so preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada, kriminalisti in policisti PU Ljubljana, bombni tehniki specialne enote in strokovnjaki forenzičnega laboratorija.

Kot poudarjajo na PU Ljubljana, je temeljna naloga policije varovanje zdravja in življenja ljudi ter njihovega premoženja, zato bo policija glede na ogroženost tožilke storila vse potrebno in izvedla vse ukrepe, da se zavaruje njeno življenje in življenje njenih bližnjih. Po neuradnih informacijah STA naj bi šlo za nekdanjo ljubljansko tožilko in vodjo skupine državnih tožilcev za posebne zadeve Jožico Boljte Brus.

Na vrhovnem državnem tožilstvu pa so za STA pojasnili, da so o dogodku obveščeni, vendar ga danes še ne komentirajo.

Ni sicer še znano, ali je ponedeljkova eksplozija povezana z nekdanjo službo Boljte Brusove - ta je upokojena že nekaj let - ali gre za druge okoliščine. Vendar ne gre za prvi tovrstni dogodek.

Pred skoraj petimi leti je ob stanovanjski hiši ljubljanske okrožne sodnice Katarine Turk Lukan v Radovljici odjeknila eksplozija, v kateri je bila lažje poškodovana njena hči. Le nekaj mesecev pred tem je ročna bomba eksplodirala pred Policijsko upravo Kranj.


Članki izražajo stališča avtorjev, in ne nujno organizacij, v katerih so zaposleni, ali uredništva portala IUS-INFO.