c S

Zdravniška zbornica zbrala dovolj podpisov za predlog sprememb kazenskega zakonika

09.07.2024 16:56 Zdravniška zbornica je v 60-dnevnem roku za vložitev pobude za vzpostavitev kaznivega dejanja napada na zdravstvenega delavca v DZ zbrala 7490 overjenih podpisov. Za vložitev je sicer potrebno pet tisoč overjenih podpisov.

Podatek o številu vseh evidentiranih podpor so jim v torek sporočili z direktorata za upravne notranje zadeve ministrstva za notranje zadeve. "Več kot 7000 podpisov dokazuje, da gre za pomembno spremembo, s katero se ljudje strinjajo, saj se zavedajo, da je varnost v zdravstvenem sistemu pomembna ne le za zaposlene, ampak za vse, ki ga obiščejo," je po navedbah zdravniške zbornice poudarila predsednica Bojana Beović.

V zdravniški zbornici so napovedali, da bodo v 30 dneh vse zbrane podpise skupaj s predlogom zakona odnesli v DZ. Ta bo nato zakon obravnaval po enakem postopku, kot če bi ga predlagala vlada ali posamezni poslanci. "Odločitev poslancev v parlamentu ne bo težka, sprememba zakona je korak v pravo smer. Zato pričakujemo, da bo sprememba sprejeta," je dejala predsednica zbornice.


>> Več: Zdravniška zbornica zbrala dovolj podpisov za predlog sprememb kazenskega zakonika