c S

Zaradi domnevnega oškodovanja upnikov se nadaljuje sojenje Roku Snežiču

24.04.2024 06:27 Na mariborskem sodišču se nadaljuje sojenje Roku Snežiču, ki naj bi z domnevnim posojilom od babice oškodoval Furs. Na sojenju se je odzval nekdanji direktor oškodovanega podjetja Isplata odšteta Ivan Gabrič.

Na začetku današnjega naroka na mariborskem okrožnem sodišču je povedala Snežičeva zagovornica Anita Peček Stramšak, da so bili pred dnevi obveščeni, da je Okrožno državno tožilstvo v Kopru zavrglo kazensko ovadbo zoper Snežiča, ki se je nanašala na davčno odločbo, obravnavano tudi v tej zadevi. Po njenih besedah je to znak, da je treba tudi sodni postopek pred mariborskim sodiščem nemudoma ustaviti.

Tožilec Matija Hostnik se ni strinjal, saj gre med drugim pri zavrženju kazenske ovadbe po njegovih besedah le za procesno odločitev tožilca, ki se lahko do absolutnega zastaranja kazenskega pregona tudi spremeni. Ponovil je, da pri koprski in mariborski zadevi ne gre za isto kaznivo dejanje ali isti dogodek, četudi bi se morda pri obeh kot eden od dokazov upoštevala omenjena odločba Finančne uprave RS (Furs).

Sodni senat pod vodstvom Helene Melliwa je po posvetu za zaprtimi vrati prikimal navedbam tožilstva in ocenil, da zavržena kazenska ovadba ne more ustaviti sojenja. Zato je nadaljeval zaslišanje prič.

>> Več: Zaradi domnevnega oškodovanja upnikov se nadaljuje sojenje Roku Snežiču