c S

Zagovornik: Zaposlena na TV Slovenija je bila diskriminirana zaradi sindikalnih aktivnosti

01.12.2023 16:47 Zagovornik načela enakosti je ugotovil diskriminacijo ene od zaposlenih v informativnem programu TV Slovenija zaradi njenih sindikalnih aktivnosti. Prijava se nanaša na obdobje, ko je TV Slovenija vodil Uroš Urbanija.

Takratni direktor TV Slovenija je zaposleno diskriminiral tako, da ji je prepovedal delo od doma, medtem ko so drugi zaposleni na primerljivih delovnih mestih to možnost imeli, so pojasnili pri Zagovorniku.

Zagovornik je ugotovil, da je javni zavod po navodilu direktorja tako postopal zaradi sindikalnih aktivnosti zaposlene. Javni zavod je zaposleno diskriminiral zaradi njenega članstva v sindikatu, ki je po zakonu o delovnih razmerjih ena izmed osebnih okoliščin, zaradi katere nihče ne sme biti obravnavan slabše, so zapisali v sporočilu za javnost.

Zaposlena na TV Slovenija se je na Zagovornika obrnila zato, ker ji delodajalec ni dovolil delati od doma do dva dni na teden, čeprav je tako v preteklosti pri istem delodajalcu že delala in čeprav ji je njena neposredna vodja odobrila tudi novo vlogo za delo od doma.


>> Več: Zagovornik: Zaposlena na TV Slovenija je bila diskriminirana zaradi sindikalnih aktivnosti