c S

Vlada: Gradnjo kanala C0 v Ljubljani lahko ustavi samo investitor

08.06.2023 12:20 Vlada po proučitvi dokumentacije v zvezi z gradnjo kanala C0 v Ljubljani, zlasti z vidika uporabe pravnih sredstev za zadržanje ali ustavitev gradnje ter umeščanja trase v prostor, ocenjuje, da trenutno ni podlage za zadržanje izvajanja projekta.

Vlada je na dopisni seji sprejela mnenje o predlogu priporočila skupine poslank in poslancev s prvopodpisano Jelko Godec (SDS), ki je na vlado naslovila predlog priporočila zaradi nespoštovanja in izigravanja pravne države v postopku gradnje povezovalnega kanala C0, je sporočil urad vlade za komuniciranje.

Vlada je podrobno proučila dokumentacijo v povezavi z gradnjo kanala C0 zlasti z vidika uporabe pravnih sredstev in s tem povezanimi ukrepi za zadržanje ali ustavitev gradnje na tem projektu, prav tako je podrobno analizirala postopke umeščanja trase v prostor.

"V tem trenutku ni podlage za ukrepanje v smeri zadržanja izvajanja projekta – gradnje povezovalnega kanala C0. Republika Slovenija ni investitor, zato je trenutno edini, ki lahko gradnjo ustavi, investitor. Inšpekcija namreč do zdaj ni ugotovila nepravilnosti v postopkih, ki so že zaključeni. Nekateri postopki pa so še v fazi ugotavljanja dejanskega stanja," so navedli.


>> Več: Vlada: Gradnjo kanala C0 v Ljubljani lahko ustavi samo investitor