c S

Upravna spora zaradi azilnih domov v začetni fazi, do odločitve vladni odlok velja

12.04.2024 07:46 Potem ko sta občini Središče ob Dravi in Brežice sprožili upravni spor zaradi odločitve vlade, da vzpostavi začasna azilna domova, je predsednica Upravnega sodišča RS Jasna Šegan povedala, da sta obe zadevi v "začetni fazi reševanja".

Občina Središče ob Dravi je upravni spor vložila 3. aprila. Med drugim v njem predlaga izdajo začasne odredbe, da se izvrševanje sklepa vlade o lokaciji azilnega doma začasno zadrži. Kot je povedala predsednica upravnega sodišča Jasna Šegan, je zadeva v reševanju na zunanjem oddelku upravnega sodišča v Mariboru. Pridobivajo odgovore strank na tožbo in predlog za izdajo začasne odredbe ter pridobivajo upravne spise, je dodala.

Do odločitve sodišča je vladni odlok v veljavi, je pojasnila Šegan. Medtem ko je tožba Središča ob Dravi na mariborskem oddelku upravnega sodišča, pa tožbo Občine Brežice vodi Upravno sodišče RS na sedežu v Ljubljani.

O tem, kdaj bodo o zadevi odločali, Šegan ni želela govoriti. "Za zdaj lahko samo sporočimo, da bo sodišče o predlogu za izdajo začasne odredbe odločalo hitro. Težko je napovedati, kaj to pomeni; odvisno tudi, ali bo razpisana obravnava. Vsekakor pa sodišče zadevo že obravnava," je dodala.

>> Več: Upravna spora zaradi azilnih domov v začetni fazi, do odločitve vladni odlok velja