c S

Tožilstvo zavrglo naznanilo suma zoper Lindava

11.04.2024 15:03 Posebni oddelek Specializiranega državnega tožilstva je zavrgel naznanilo suma kaznivega dejanja krive izpovedbe, ki ga je zoper nekdanjega v. d. generalnega direktorja policije Boštjana Lindava podala služba generalnega direktorja policije.

Kot je nekdanji v. d. generalnega direktorja policije Boštjan Lindav sporočil prek svojega odvetnika, je bil v zadnjem času od posameznih predstavnikov vladajoče politike in vladi naklonjenih medijev večkrat javno diskreditiran in označen za neverodostojno pričo v procesu pričanja pred parlamentarno preiskovalno komisijo, ki preiskuje sume vpletanja politike v policijo. Vodstvo policije je januarja letos po njegovih navedbah zato zoper njega podalo tudi obvestilo na posebni oddelek Specializiranega državnega tožilstva, v katerem mu je očitalo storitev kaznivega dejanja krive izpovedbe.

"Zaradi objektivne obveščenosti javnosti, predvsem pa s ciljem preprečevanja takšnih vzorcev obračunavanja z ljudmi, ki javno govorijo o zlorabah oblasti, vas obveščam, da je okrožni državni tožilec posebnega oddelka Specializiranega državnega tožilstva 10. aprila 2024 sprejel odločitev in naznanilo Generalne policijske uprave – službe generalnega direktorja policije zavrgel," je zdaj sporočil Lindav.

Navedena odločitev po njegovih navedbah še enkrat dokazuje, "da so takšne metode postopanja poslušnih uradnikov in vladajoče politike nestrokovne, nesprejemljive in namenjene zgolj osebni diskreditaciji posameznikov, ki jih je po mnenju vladajoče politike treba uničiti, na drugi strani pa ne glede na vse posledice zaščiti tiste, ki so te uradnike imenovali".


>> Več: Tožilstvo zavrglo naznanilo suma zoper Lindava: "Še en dokaz, da je šlo za poskus diskreditacije"