c S

Švarc Pipanova v poročilu o nakupu stavbe na Litijski predstavila prirejeno projektno dokumentacijo

26.02.2024 08:00 Ministrica, ki opravlja tekoče posle, Dominika Švarc Pipan je v poročilu o domnevnih nepravilnostih pri nakupu stavbe na Litijski izpostavila prirejeno projektno dokumentacijo in sum zunanjih vplivov, kaže povzetek poročila.

Ministrica Dominika Švarc Pipan je 13. februarja predsedniku vlade Robertu Golobu posredovala poročilo o stanju v povezavi z ugotavljanjem domnevnih nepravilnosti pri nakupu stavbe na Litijski cesti 51 v Ljubljani. Dominika Švarc Pipan je v njem povzela ugotovitve glede ključnih domnevnih nepravilnosti in ukrepe ministrstva za pravosodje, kaže povzetek poročila, ki so ga z ministrstva danes posredovali medijem. V poročilu so zaradi varstva interesov preiskave zakrili nekatere informacije, so pojasnili.

Dominika Švarc Pipan je v poročilu med ključnimi ugotovitvami navedla domnevne nepravilnosti med pripravo in izvedbo projekta na sekretariatu ministrstva za pravosodje ter sume zunanjih vplivov na izvedbo projekta.

Ni jasno, ali je bil ogled stavbe na Litijski cesti dejansko opravljen

Meni, da na nepravilnosti med pripravo in izvedbo projekta na sekretariatu kaže manjkajoča in prirejena dokumentacija tega projekta. Pojasnila je, da ni knjižena digitalno ter da ni bilo mogoče najti fizičnega dokumenta in opraviti razgovora z nekdanjim generalnim sekretarjem na ministrstvu za pravosodje Urošem Gojkovičem ali vodjo projekta. Tako na primer na podlagi elektronske komunikacije slednjega ni jasno, ali je bil ogled stavbe na Litijski cesti dejansko opravljen.

Tudi v projektni nalogi z analizo stanja infrastrukture na področju pravosodja iz oktobra lani so prirejeni in manjkajoči podatki, meni. Poleg tega je v nalogi "indic, da je bila projektna naloga pripravljena za preferiranje točno določenega ponudnika". V investicijski dokumentaciji je tudi zavajajoč opis stanja stavbe na Litijski cesti.

>> Več: Švarc Pipanova v poročilu o nakupu stavbe na Litijski predstavila prirejeno projektno dokumentacijo