c S

Sodišče podaljšalo pripor očetu 13-letnika, ki je na beograjski šoli ubil deset ljudi

05.06.2023 07:48 Sodišče v Beogradu je za 30 dni podaljšalo pripor očetu 13-letnika, ki je maja na beograjski osnovni šoli ubil devet učencev in varnostnika. Očetu grozi do 12 let zapora.

Očetu so podaljšali pripor, ker bi na prostosti lahko ponovil kaznivo dejanje in ker je za kaznivo dejanje, za katero ga bremenijo, predpisana zaporna kazen, daljša od desetih let, so sporočili z višjega sodišča v Beogradu. Dodali so še, da sta način izvedbe in resnost posledic dejanja vznemirila javnost, kar bi lahko ogrozilo nemoteno in pošteno vodenje kazenskega postopka.

Oče 13-letnika je sicer v priporu od 5. maja. Očitajo mu hujše kršitve splošne varnosti, za kar je zagrožena zaporna kazen do 12 let. Sumijo ga, da je sina učil streljanja s strelnim orožjem, pa tudi, da ni ustrezno hranil orožja, s katerim je sin izvedel strelski napad.

Preiskujejo tudi napadalčevo mater

Srbska policija je po nalogu državnega tožilstva medtem uvedla preiskavo tudi proti materi 13-letnega napadalca zaradi suma storitve kaznivega dejanja zanemarjanja in zlorabe.

13-letnik je po napadu v psihiatrični ustanovi. Zaradi mladosti ni kazensko odgovoren.

>> Več: Sodišče podaljšalo pripor očetu 13-letnika, ki je na beograjski šoli ubil deset ljudi