c S

SD in premier si želita ostati v koaliciji. Golob bo začasno prevzel pravosodno ministrstvo.

07.02.2024 19:52 Pri predsedniku vlade Robertu Golobu je potekal sestanek s predsednico SD-ja Tanjo Fajon in ministroma Matjažem Hanom in Klemnom Boštjančičem. Dogovorili so se, da bodo skupaj iskali novega kandidata za vrh pravosodnega ministrstva.

Gospodarski minister Matjaž Han je po sestanku za TV Slovenija povedal, da so se dogovorili o viziji za prihodnost. "S predsednico Tanjo Fajon sva predlagala, da predsednik vlade prevzame vodenje ministrstva za neko obdobje po Dominiki Švarc Pipan. S tem se je premier strinjal. Nato pa bomo skupaj iskali kompetentnega, javnosti in tudi koaliciji sprejemljivega kandidata ter da začnemo reševati težave, ki so se nakopičile na pravosodnem ministrstvu glede sodnikov, tožilcev in tako naprej."

Han se je po sestanku dotaknil tudi razmer v njihovi stranki. "Predsedstva SD-ja ne gre podcenjevati, tam so ljudje, ki svoje vrednote izkazujejo skozi delovanje stranke. Za to niso plačani in sam vsako njihovo mnenje resno vzamem. Vsi pa vemo, da je treba v tem trenutku državi pomagati." Zato bodo po njegovih besedah v ponedeljek opravili razpravo in s "trdim delom skušali povrniti zaupanje državljanov".

Prepričan je, da bodo v SD-ju znali strniti vrste in rešiti stvari znotraj stranke. "Vodstvo stranke opravlja težko nalogo v zahtevnih časih," je še dodal.


>> Več: SD in premier si želita ostati v koaliciji. Golob bo začasno prevzel pravosodno ministrstvo.