c S

Preiskovalna komisija DZ-ja je zaslišala priče, povezane z družbo Pristop

04.03.2024 07:54 Preiskovalna komisija DZ-ja o sumih nezakonitega financiranja strank je zaslišala priče, povezane z družbo Pristop. Pojasnile so, da se o oglaševanju odločajo na podlagi meritev pa tudi drugih dejavnikov.

Predsednik uprave družbe Pristop in član uprave, Primož Pusar in Aleš Razpet, sta članom komisije pojasnila, da se s področjem medijskih zakupov ne ukvarjata, zato tudi ne poznata poslovanja Pristopa z družbami Nova hiša, Nova TV 24 in Nova obzorja. Kot je dejal Pusar, sodelovanje s temi družbami predstavlja manj kot odstotek njihovega poslovanja.

Razpet je navedel, da se je sicer srečal z nekaterimi predsedniki uprav, ki jih je preiskovalna komisija DZ-ja že zaslišala ali jih še namerava, med njimi so nekdanja predsednica uprave Petrola Nada Drobne Popovič, nekdanja predsednika uprave Telekoma Tomaž Seljak in Cvetko Sršen, predsednik uprave Zavarovalnice Triglav Andrej Slapar, ne pozna pa nekdanjega generalnega direktorja Pošte Slovenije Tomaža Kokota. "Nikoli pa z mano ni nihče od teh ljudi govoril o medijskem zakupu," je zatrdil.

Tudi Pusar je dejal, da se zaradi interesa podjetja in zato, ker se to spodobi, srečuje tudi s predsedniki uprav podjetij, ki so njihove stranke. Potrdil je tudi, da se je sestal z generalnim sekretarjem SDS-a Borutom Dolancem ter tudi z generalnimi sekretarji drugih strank zaradi dela na področju korporativnega svetovanja, v okviru katerega podjetjem pomagajo pri iskanju zemljišč za naložbe v lokalnem okolju.

>> Več: Preiskovalna komisija DZ-ja je zaslišala priče, povezane z družbo Pristop