c S

Novi kibernetski napadi: "Razmere so ta hip obvladljive"

11.04.2024 15:02 Številne institucije so tudi danes tarče kibernetskih napadov. Še vedno je nedostopna stran Banke Slovenije. Nedosegljivi so tudi vladni portal gov. si ter spletni strani državnega zbora in Agencije za varstvo konkurence.

Spletna stran Banke Slovenije, ki po zakonu spada med kritično infrastrukturo, je nedosegljiva od srede popoldne. Podrobnejših informacij iz banke še niso posredovali. Prav tako so danes težave z dostopnostjo do vladnega portala gov.si. in spletne strani državnega zbora.

Državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Vojko Volk je na novinarski konferenci pojasnil, da kibernetski napadi še vedno trajajo. "Vendar lahko zatrdim, da so razmere ta hip obvladljive." Dodal je, da gre za DDOS-napade, ki onemogočijo dostop do spletnih strani.

"Ukrepe sprejemamo vsak dan, z operativno skupino sekretariata za nacionalno varnost smo ves čas v stiku, zjutraj smo imeli tudi srečanje na to temo." Volk je ob tem dodal, da so se razveselili napovedi predsednika vlade Roberta Goloba, da bodo zagotovljena dodatna finančna sredstva in kadrovske okrepitve v sektorju za kibernetsko varnost. "S tem smo na dobri poti, da se tudi pred temi manj nevarnimi DDOS-napadi v prihodnje uspešneje ubranimo."


>> Več: Novi kibernetski napadi: "Razmere so ta hip obvladljive"