c S

Nadaljevanje prekinjene seje državnega sveta predvidoma 11. marca

04.03.2024 07:51 Seja državnega sveta, ki je bila v sredo prekinjena, se bo predvidoma nadaljevala 11. marca, so pojasnili v državnem svetu.

Prekinitev je nastala po več zapletih, ki so spremljali točko o predlogu za ustanovitev preiskovalne komisije glede Gen-I-ja, Star Solarja in Gibanja Svoboda.

Člani mandatno-imunitetne komisije državnega sveta so na današnji seji sprejeli tolmačenje člena, ki govori o ponovitvi glasovanja. S to ugotovitvijo bodo zdaj seznanili predsednika državnega sveta Marka Lotriča. Prihodnji teden bo nato jasno, kako se bo nadaljevala prekinjena 14. seja državnega sveta.

Ob tem še ni povsem jasno, ali bodo v nadaljevanju seje nadaljevali odločanje o ustanovitvi parlamentarne preiskovalne komisije.

Državni svetniki bi morali na sredini seji odločati o predlogu za ustanovitev preiskovalne komisije, ki se bo ukvarjala s poslovanjem podjetij Gen-I in Star Solar ter domnevnim nezakonitim financiranjem Gibanja Svoboda. Pobudo za sprejem zahteve za odreditev parlamentarne preiskave je na predlog državnega svetnika iz vrst SDS Andreja Poglajena vložila interesna skupina lokalnih skupnosti.

>> Več: Nadaljevanje prekinjene seje državnega sveta predvidoma 11. marca