c S

Murskosoboški tožilki izrekli ukrep prenehanja funkcije

20.05.2024 08:07 Tožilki na okrožnem državnem tožilstvu v Murski Soboti Anici Šoštarič je disciplinsko sodišče vrhovnega tožilstva odvzelo tožilsko funkcijo. Odločitev je posledica več disciplinskih postopkov. Na odločitev se je pritožila.

Ukrep prenehanja funkcije državne tožilke je disciplinsko sodišče izreklo, ker je bilo zadnja leta proti njej uvedenih več disciplinskih postopkov, poroča murskosoboški Vestnik. Leta 2019 je tako dobila opomin zaradi vožnje pod vplivom alkohola, sledilo pa je še nekaj postopkov, ki jih je disciplinsko sodišče združilo v enoten postopek.

Šlo naj bi za več primerov vožnje pod vplivom alkohola. Leta 2021 naj bi tožilka pod vplivom alkohola povzročila tudi prometno nesrečo in zapustila kraj nesreče, so poročali mediji.

Predsednik disciplinskega sodišča prve stopnje pri vrhovnem državnem tožilstvu Darko Simonič je, kot piše Vestnik, povedal, da je disciplinski postopek lahko tajen in so informacije o postopku zaščitene in nedostopne javnosti ter se ne morejo razkrivati. Namen te tajnosti pa ni skrivanje informacij, ampak zagotavljanje poštenega postopka in ohranjanje zaupnosti podatkov.

Javnost bo obveščena, ko bo postopek pravnomočno končan, je še dejal Simonič.

>> Več: Murskosoboški tožilki izrekli ukrep prenehanja funkcije