c S

KPK zaradi domnevnih pritiskov na nekdanjo notranjo ministrico preiskuje premierja Goloba

20.11.2023 13:38 KPK je uvedel preiskavo zoper premierja Roberta Goloba zaradi sumov kršitve integritete pri domnevnem nedovoljenem izvajanju pritiskov na nekdanjo notranjo ministrico Tatjano Bobnar in druge zaposlene na ministrstvu za notranje zadeve.

Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) je predhodni preizkus v zadevi uvedla na podlagi prejete prijave iz decembra 2022. KPK navaja, da so po pregledu dokumentacije, pojasnil in relevantnih dejstev zaznali sum kršitve integritete glede na protikorupcijsko zakonodajo ter uvedli preiskavo zoper predsednika vlade Roberta Goloba.

"S preiskavo se nadaljuje postopek v delu omenjene prijave, medtem ko se del očitkov iz prijave še preverja v predhodnem preizkusu," so navedli na KPK-ju ter poudarili, da bo šele nadaljnji postopek pokazal, ali bodo zaznani sumi kršitev tudi potrjeni ali pa bodo ovrženi.

"Obravnavana oseba ima v postopku zagotovljene vse pravice v skladu s predpisi, v okviru teh pa bo imela tudi možnost pojasniti svoja ravnanja," so še pojasnili na KPK-ju ter dodali, da bodo več informacij o zadevi lahko podali šele po zaključku postopka.


>> Več: KPK zaradi domnevnih pritiskov na nekdanjo notranjo ministrico preiskuje premierja Goloba