c S

KPK preiskuje nasprotja interesov nekdanje ministrice za javno upravo pri razpisu za nevladnike

30.11.2023 11:33 KPK je na podlagi predhodnega preizkusa glede izvedbe javnega razpisa za krepitev državljanskih pravic in opolnomočenje nevladnih organizacij uvedla preiskavo zoper nekdanjo ministrico za javno upravo Sanjo Ajanović Hovnik.

Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) je pojasnila, da so predhodni preizkus uvedli na podlagi prijav, ki so jih prejeli septembra in oktobra. Zaradi zaznanega suma kršitve določb zakona o integriteti in preprečevanju korupcije so po proučitvi pridobljene dokumentacije zaradi ugotavljanja dejanskega obstoja nasprotja interesov uvedli preiskavo zoper nekdanjo ministrico za javno upravo Sanjo Ajanović Hovnik.

"S preiskavo se nadaljuje postopek v povezavi s sumi kršitev nasprotja interesov nekdanje ministrice. Druge očitke glede sumov kršitev v postopku izvedbe javnega razpisa pa Komisija še preverja v predhodnem preizkusu," so navedli na KPK-ju, kjer poudarjajo, da bo šele nadaljnji postopek pokazal, ali bodo zaznani sumi kršitev tudi potrjeni ali pa bodo ovrženi.


>> Več: KPK preiskuje nasprotja interesov nekdanje ministrice za javno upravo pri razpisu za nevladnike