c S

Juliji Adlešič sodišče zaradi goljufij prisodilo delo v splošno korist, Abramovu zapor

20.06.2024 13:25 Na Ljubljanskem okrožnem sodišču so Juliji Adlešič in Sebastienu Abramovu izrekli kazen zaradi goljufij. Adlešič bo eno leto opravljala delo v splošno korist, Abramov pa je dobil sedem mesecev zaporne kazni.

Juliji Adlešič tožilstvo očita, da je ogoljufala NLB za dobrih 31 tisoč evrov, Summit Leasing Slovenija pa za skoraj 7 tisoč evrov, soobtoženemu Sebastienu Abramovu pa pomoč pri tem kaznivem dejanju.

Po poročanju medijev je 26-letna Adlešičeva goljufijo izvedla tako, da je odpirala bančne račune in dvigovala razpoložljiv limit, ki ga je tudi izkoristila, vendar nato nikoli poplačala.

Od banke je pridobila tudi zlato kartico Mastercard, na kateri si je izposlovala 8500 evrov limita, nekoliko manjši limit pa si je izborila tudi na premium kartici Visa. V poslovalnici NLB je vzela tudi posojilo v višini 20.000 evrov, odplačala pa je le manjši del kredita.

Z lažnim navajanjem, da prejema redne prihodke, je ogoljufala tudi Summit Leasing Slovenija. V več različnih poslovalnicah trgovin Big Bang in Harvey Norman je na kredit kupovala različne izdelke, nato pa plačala le nekaj prvih obrokov.

Sodnica Tanja Lombar Jenko je sicer pri razsodbi upoštevala olajševalni okoliščini - časovna oddaljenost od kaznivega dejanja in priznanje krivde. Delo v splošno korist mora sicer opraviti v roku enega leta od izvršitve sodbe.


>> Več: Juliji Adlešič sodišče zaradi goljufij prisodilo delo v splošno korist, Abramovu zapor