c S

Izrael ponoči bombardiral Rafo, ubitih najmanj 63 ljudi. Izraelska vojska rešila dva talca.

12.02.2024 08:59 Izraelska vojska je ponoči izvedla bombardiranje mesta Rafa na jugu Gaze, kamor se je pred izraelskimi napadi drugod zateklo 1,4 milijona ljudi. Ubitih je bilo najmanj 63 ljudi. Izraelska vojska je medtem sporočila, da je rešila dva talca.

Kot poroča palestinska tiskovna agencija Vafa, so izraelske sile med drugim bombardirale mošeji ar Rama in al Huda v begunskih taboriščih Šabura in Jabna, v kateri se je zateklo več deset ljudi.

Tarča je bilo tudi območje blizu sedeža Palestinskega Rdečega polmeseca, območje ob meji z Egiptom in okolica Kuvajtske bolnišnice. Po poročanju Al Džazire je direktor bolnišnice Suhaib Al Hams dejal, da je bolnišnica polna ranjenih ljudi in v zelo nevarnem stanju, primanjkuje zdravil. V bolnišnico se je ob tem zateklo več sto ljudi, ki so iskali zatočišče pred izraelskimi napadi.

Izraelska vojska je potrdila, da je izvedla "niz napadov na teroristične tarče" na območju Šabura v Rafi. "Napadi so končani," je sporočila vojska.

Palestinsko gibanje Hamas je obsodilo zadnje napade Izraela in sporočilo, da predstavljajo "večanje obsega pokolov, ki jih izvaja zoper naše ljudstvo".

"Napadi nacistične okupacijske vojske" na Rafo so "nadaljevanje genocidne vojne in poskusov prisilne razselitve, ki ju izvaja zoper naše palestinsko ljudstvo," je sporočil Hamas. Gibanje je dodalo, da je bilo žrtev nočnih napadov več kot 100.

Al Džazira medtem poroča, da je izraelska bomba v mestu Deir el Bala v osrednji Gazi ubila najmanj 15 ljudi.

>> Več: Izrael ponoči bombardiral Rafo, ubitih najmanj 63 ljudi. Izraelska vojska rešila dva talca.