c S

Izobraževanje za strokovnjake s področja intelektualne lastnine

05.03.2024 07:27 Urad Evropske unije za intelektualno lastnino (angleško European Union Intellectual Property Office - EUIPO) 20. marca 2024 ponovno organizira izobraževanje za strokovnjake s področja intelektualne lastnine, ki so zainteresirani za izvajanje storitve s področja uveljavljanja pravic intelektualne lastnine »IP Scan Enforcement«.

Storitev IP Scan Enforcement (povezava v angleškem jeziku) zajema svetovanje na področju uveljavljanja pravic intelektualne lastnine (na primer v sporih s področja intelektualne lastnine, kot so postopki pred uradom, drugimi tujimi uradi ali sodiščem; ugovori, zahteve ali tožbe za ničnost pravic in podobno ali v postopkih zaradi kršitve pravic intelektualne lastnine pred pristojnimi organi v Republiki Sloveniji).

Namenjena je malim in srednje velikim podjetjem (MSP) iz EU, zanjo pa MSP lahko pridobijo finančno pomoč v okviru razpisa Sklada za pomoč MSP pri EUIPO (angleško Ideas Powered for Business SME Fund) za leto 2024.

V Sloveniji storitev lahko izvajajo strokovnjaki, ki jih izbere Urad za intelektualno lastnino. Udeležba na izobraževanju, ki ga organizira EUIPO v ta namen, je eden od pogojev za izvajanje storitve IP Scan Enforcement. 

Izobraževanje za strokovnjake, ki bi izvajali storitev IP Scan Enforcement, bo potekalo 20. marca 2024 prek spleta. Udeležba je brezplačna. Na izobraževanje se lahko zainteresirani strokovnjaki prijavijo do petka, 15. marca 2024. Prijave, prejete po tem datumu, ne bodo upoštevane. V kolikor ste se že udeležili izobraževanja 23. januarja 2024, se vam le-tega ni treba udeležiti ponovno.

Za dodatne informacije lahko pokličete Nino Mandl na telefonsko številko 01 620 31 53 ali pišete na nina.mandl@uil-sipo.si.

Vabljeni k udeležbi!

Program izobraževanja IP Scan Enforcement (v angleškem jeziku)

  • Urad Republike Slovenije za intelektualno lastnino