c S

Hišne preiskave zaradi groženj na spletu

20.05.2024 08:22 Kriminalisti so na območju Policijske uprave Murska Sobota ta teden opravili preiskavo zaradi suma storitve kaznivega dejanja v povezavi z zapisom na enem izmed spletnih portalov v začetku aprila.

Ljubljanski in murskosoboški kriminalisti so na območju PU-ja Murska Sobota v tem tednu opravili posamezna preiskovalna dejanja zaradi suma storitve kaznivega dejanja v povezavi z zapisom na enem izmed spletnih portalov, ki je bil objavljen na začetku aprila, so danes sporočili s Policijske uprave Ljubljana. "Več informacij bomo lahko posredovali predvidoma v prihodnjem tednu," so dodali.

Po podatkih portala Vestnik je za zapis z domnevno grožnjo na spletu, da se bo na eni od slovenskih šol 10. aprila zgodil strelski napad, osumljen moški, star približno 30 let, doma iz ene od vasi v okolici Murske Sobote. Policisti so pri njem opravili hišno preiskavo.

"Osumljen naj bi bil kaznivega dejanja zlorabe znamenj za pomoč in nevarnost, kar pomeni, da je zavedel policijo, ki je ukrepala po nepotrebnem. Za to je zagrožena kazen do treh let zapora. Ali je osumljeni v priporu, ni jasno," je v oddaji Dnevnik poročal novinar Nejc Krevs.

>> Več: Hišne preiskave zaradi groženj na spletu