c S

Hišne preiskave kriminalistov na Nova24TV in Telekomu Slovenije

29.05.2024 15:45 Kriminalisti opravljajo hišne preiskave na Telekomu Slovenije in Novi24TV. Po neuradnih informacijah preiskujejo posle Telekoma s strankarsko televizijo SDS-a iz obdobja Janševe vlade.

Kriminalisti so v sredo izvedli hišne preiskave na Telekomu Slovenije in Nova24TV. Po neuradnih informacijah preiskujejo Telekomove posle s strankarsko televizijo SDS-a iz obdobja Janševe vlade.

V Telekomu Slovenije so povedali, da so se zjutraj na sedežu družbe oglasili predstavniki Policijske uprave Ljubljana. "Pri tem Telekom Slovenije ni predmet postopka, s preiskovalci pa sodelujemo in jim bomo dali na voljo želeno dokumentacijo," so dejali. Dostop do Telekomovih poslovnih prostorov je spet mogoč, delo in vse dejavnosti v družbi potekajo kot običajno, so dodali.

Kriminalisti naj bi po poročanju spletnega portala Necenzurirano preiskovali posle Telekoma s televizijo Nova24TV. Direktor Nova24TV Boris Tomašič je zjutraj na omrežju X sporočil, da je vstopila policija v prostore Nova24TV z nalogom za hišno preiskavo in da so mu zasegli telefon in prenosni računalnik.

Kot razlog za preiskavo je navedel prijavo "v politične namene zlorabljene" preiskovalne komisije DZ-ja, ki preiskuje domnevno nezakonito financiranje političnih strank.

>> Več: Hišne preiskave kriminalistov na Nova24TV in Telekomu Slovenije