c S

DZ potrdil Novaka za ministra za naravne vire in prostor ter Propsa za ministra za javno upravo

07.12.2023 15:32 DZ je na izredni seji potrdil imenovanje Jožeta Novaka za ministra za naravne vire in prostor ter Franca Propsa za ministra za javno upravo. Podprlo ju je 49 poslancev, 26 jih je bilo proti.

Podprlo ju je 49 poslancev, 26 jih je bilo proti. Dosedanjemu poslancu Svobode Francu Propsu je po potrditvi za ministra tudi prenehala poslanska funkcija.

Kandidata sta v torek prestala zaslišanje pred pristojnima matičnima odboroma. Props, sicer dosedanji poslanec Svobode, ki je do izvolitve v DZ dve leti vodil Upravno enoto Litija, je na predstavitvi med prednostnimi nalogami naštel urejanje plač v javnem sektorju, izboljšanje delovnih razmer in ohranjanje kadrov. Jože Novak, ki je bil doslej državni sekretar na ministrstvu za naravne vire in prostor, pa je med glavnimi cilji za vodenje ministrstva poudaril izboljšanje upravljanja voda in odpornosti proti podnebnim spremembam.

Poslanke in poslanci so v okviru izredne seje na zahtevo stranke SDS opravili tudi splošno razpravo o predlogu novele zakona o evidencah na področju dela in socialne varnosti, ki predlaga črtanje vseh sprememb, ki jih je na področju evidentiranja delovnega časa uzakonila aktualna vlada.


>> Več: DZ potrdil Novaka za ministra za naravne vire in prostor ter Propsa za ministra za javno upravo