c S

Golob bo sprejel odstop ministrice Tatjane Bobnar, ta bi lahko šla v kabinet Nataše Pirc Musar

08.12.2022 07:06 Notranje ministrstvo je vladi posredovalo pojasnila v. d. generalnega direktorja policije Boštjana Lindava in notranje ministrice Tatjane Bobnar o političnih pritiskih na delo policije. Ministrica je v pismu zapisala, da bo podala odstopno izjavo.

Na ministričino napoved odstopa se je prek pisne izjave za medije odzval predsednik vlade Robert Golob. "Pojasnila v. d. generalnega direktorja policije Boštjana Lindava, ki jih je danes prejel predsednik vlade Robert Golob, ne potrjujejo izjav ministrice za notranje zadeve Tatjane Bobnar glede politizacije policije. Iz poročila ne izhaja, da bi v mandatu te vlade kdor koli od političnih funkcionarjev izvajal politični pritisk na policijo, želel pridobiti informacije o delu policije ali vplivati na konkretne postopke," je Golob sporočil prek službe za odnose z javnostmi v kabinetu predsednika vlade.

"V interesu celovite obveščenosti pričakujemo, da bo policija omogočila, da bo poročilo čim prej dostopno javnosti," piše v izjavi za medije.

Golob bo zaradi "izgube zaupanja" napovedani odstop ministrice sprejel.

>> Več: Golob bo sprejel odstop ministrice Tatjane Bobnar, ta bi lahko šla v kabinet Nataše Pirc Musar