c S
Golob odgovoril na Meščevo zamisel, da ministrstva za solidarno prihodnost ne bo 23.09.2022 08:41 Predsednik vlade Robert Golob je poudaril, da bodo morali, ko bo spremenjeni zakon o vladi stopil v veljavo, imenovati ministre, ki jih ta predvideva. O morebitnih spremembah resorjev se bodo odločali kasneje. S tem je odgovoril na zamisel ministra za delo Luke Mesca, da ministrstva za solidarno prihodnost ne bo, ne glede na izid referenduma.

Koordinator Levice Luka Mesec je prejšnji teden v pogovoru za STA napovedal, da ministrstva za solidarno prihodnost, ki je določeno v spremenjenem zakonu o vladi, ne bo ne glede na izid morebitnega referenduma o tem zakonu. Dodal je še, da bo sam ostal minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, k njegovemu resorju pa da bodo prenesli področja stanovanjske politike, dolgotrajne oskrbe in ekonomske demokracije. “Tako sem se odločil sam in to sem tudi že povedal predsedniku vlade,” je pojasnil Mesec.

Premier Robert Golob se je na to Meščevo zamisel po današnji seji sveta Gibanja Svoboda odzval z besedami, da se o takšni spremembi v koaliciji niso dogovorili. Kot je poudaril, trenutno zakona o vladi,  ki bi poleg ministrstva za solidarno prihodnost prinesel še ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije ter ministrstvo za okolje, podnebje in energijo, tako ali tako ni mogoče spreminjati, saj je opozicijska SDS vložila pobudo za referendum in zanj zbira podpise volilcev. Po Golobovih navedbah bodo vladne stranke zakon o vladi na referendumu, če bo do njega prišlo, zagovarjale. “Nič se ne spreminja, ne glede na to, kaj kdo izjavi,” je poudaril Golob.


>> Več: Golob odgovoril na Meščevo zamisel, da ministrstva za solidarno prihodnost ne bo