c S

Pirc Musar: Vloga predsednice republike je takšna, ki mi je pisana na kožo

23.06.2022 13:44 "Gonilo mojega dela, če mi uspe na volitvah, bo: Ne bom tiho," je svojo kandidaturo za predsednico republike najavila pravnica Nataša Pirc Musar in pojasnila, da je pozicija predsednika takšna, da mora znati v kritičnih časih povedati, kaj si misli.

"Nekaj let v meni tli želja, da bi v slovenskem družbenem in političnem prostoru lahko kaj naredila in vloga predsednice republike je takšna, da je pisana meni na kožo," je dejala ter dodala: "Ugotovila sem, da sem v življenju storila veliko in sem trenutno na vrhuncu življenjske moči, stara sem 54 let, tako da lahko storim še kaj za Slovenijo."

"Razmišljanje, da kandidiram za predsednico republike, je šlo tudi v smer, da nikoli nisem bila članica nobene politične stranke, tudi Komunistične partije ne, zato se bom na volitve odpravila z zbiranjem podpisov podpore državljanov," je pojasnila. Za kandidaturo pa mora zbrati 5000 podpisov. Glede svojih svetovnih nazorov pa je pojasnila, da je liberalka.

Prepričana je, da mora predsednik republike znati jasno in glasno povedati svoje stališče, še posebej v časih, ki so težki. Najbolj pa bi se vlogi predsednice republike zavzemala za boj za temeljne človekove pravice in za pravno državo.

>> Več: Pirc Musar: Vloga predsednice republike je takšna, ki mi je pisana na kožo