c S

Nova predsednica sodniškega društva Vesna Bergant Rakočević

21.06.2021 09:57 Ljubljana, 21. junija (STA) - Slovensko sodniško društvo je na občnem zboru izvolilo novo vodstvo. Nova predsednica društva je postala višja sodnica Vesna Bergant Rakočević, so sporočili iz društva. Podpredsednika sta postala višja sodnica Helena Miklavčič in okrožni sodnik Andrej Ekart.

Bergant Rakočevićeva je podpredsednica višjega sodišča v Ljubljani, deluje tudi kot arbitra na arbitražnem sodišču za šport v Lozani. Kot je dejala v lanskem pogovoru za spletni portal Tax-Fin-Lex, "ljudje upravičeno pričakujejo dober servis in predvidljivo varstvo svojih pravic v poštenem, transparentnem postopku in v razumnem času. Mislim, da so zadeve kar dobre, da pa še zdaleč niso optimalne, prostora za izboljšanje je še ogromno".

"Perspektivo in tudi neko realno možnost, da se zadeve še izboljšajo, vidim v mladih generacijah, ki prihajajo in so zelo dobre. Veliko je odličnih prvostopenjskih sodnikov, strokovnih sodelavcev. Izredno rada delam s sodniškimi pripravniki, tudi ko sodelujem s fakulteto, srečam tam izvrstne študente," je še dejala Bergant Rakočević, ki je še ocenila, da je za sodstvo pot naprej "v izobraževanju, selekciji in tem, da prisluhnemo nekim konstruktivnim kritikam".