c S

Pregled veljavnih odlokov in sklepov za zajezitev epidemije

20.12.2020 11:57 Od 19. decembra je sproščeno izvajanje še nekaj dodatnih storitvenih dejavnosti. Nekaj izjem od prepovedi ponujanja blaga in storitev potrošnikom velja v vseh statističnih regijah, nekaj pa le v tistih z najboljšo epidemiološko sliko. Odpravljena je tudi prepoved izvajanja verskih obredov, a še naprej veljajo stroge omejitve.

Tako je v vseh statističnih regijah dovoljeno obratovanje prodajaln, ki v pretežni meri prodajajo tehnično blago, drevesnic in vrtnarij ter prodajaln s storitvami izdelave montaže, popravil in vzdrževanja. Opravlja se lahko storitve nege hišnih ljubljenčkov ter individualne, svetovalne in terapevtske storitve.

V regijah, kjer je epidemiološka slika boljša, je od včeraj poleg prodajaln, ki v pretežni meri prodajajo oblačila, tekstil in obutev, pri čemer pomerjanje ni dovoljeno, dovoljeno poslovanje knjigarn, papirnic, fotokopirnic, prodajaln z drobno galanterijo in darilnim programom ter specializiranih prodajaln z otroškim programom. Omogočeno je tudi opravljanje storitev nepremičninskega posredovanja.

Že od 15. decembra pa je v omejenem obsegu sproščen javni potniški promet, odprli so se lahko frizerski saloni, cvetličarne, avtopralnice in kemične čistilnice. V osrednjeslovenski, goriški, obalno-kraški in gorenjski statistični regiji je uporabnikom aplikacije #Ostanizdrav dovoljeno gibanje zunaj občine prebivališča.

Odloki, ki so začeli veljati 19. decembra, so:
Ostali veljavni odloki so še:
Sklepi na področju vzgojno-izobraževalnega dela, ki veljajo od 11. decembra:
Ljubljana, 20. december 2020 (ius-info)