c S

V Srbiji od torka zaostreni koronski ukrepi

21.11.2020 19:30 Beograd, 21. novembra (STA) - Srbska vlada je danes odločila, da bodo v Srbiji v torek začeli veljati zaostreni koronski ukrepi. Gostinski lokali ter nakupovalna središča se bodo morala zapreti ob 18. uri. Zbiranje ljudi, tudi na prostem, so omejili na pet oseb. V Srbiji so v petek potrdili rekordno število novih okužb z novim koronavirusom ter število smrti zaradi covida-19.

V Srbiji bo od torka nošnja zaščitnih mask obvezna ne samo v zaprtih prostorih, ampak tudi na prostem v primeru, če ne bo mogoče zagotavljati ustrezne medsebojne razdalje. Ukrepi bodo po poročanju srbskih medijev veljali deset dni.

V Beogradu so sicer danes v cerkev svetega Save prinesli s pleksi steklom zaščiteno odprto krsto s truplom patriarha Srbske pravoslavne cerkve Irineja, ki je umrl v petek. Številni verniki, ki so bili prisotni, po poročanje srbskih medijev niso nosili zaščitnih mask.

V Srbiji so v petek poročali o rekordnih 6254 novih okužbah z novim koronavirusom na dnevni ravni. Umrlo je 30 bolnikov s covidom-19.

Iz Srbije danes poročajo o nekaj manj novih okužbah z novim koronavirusom in mrtvih zaradi covida-19. V zadnjih 24 urah so opravili 16.938 testov in potrdili 5774 novih okužb, umrlo je 28 bolnikov s covidom-19, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

V Srbiji so od začetka epidemije doslej potrdili 116.125 okužb z novim koronvirusom, umrlo je 1168 bolnikov s covidom-19.