c S
V Nemčiji več policistov sodelovalo v spletnih klepetalnicah skrajnih desničarjev 16.09.2020 16:25 Düsseldorf, 16. septembra (STA) - V raciji spletnih klepetalnic skrajnih desničarjev v nemški zvezni deželi Severno Porenje-Vestfalija so odkrili, da naj bi v njih sodelovalo tudi 29 policistov. Vse so že suspendirali, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Deželni notranji minister Herbert Reul je danes pojasnil, da je bilo 25 policistov zaposlenih v Essnu. Po njegovem je to zelo sramotno za policijo. V skupini so med drugim delili fotografije in podobe nacističnega voditelja Adolfa Hitlerja in beguncev v plinskih celicah.

Klepetalnice so ustanovili med letoma 2013 in 2015.

V okviru racije so preiskali 14 policistov, proti 15 pa so uvedli disciplinski postopek. Reul je napovedal tudi izredno preiskavo policijske uprave v Essnu.

Zagotovil je, da bo storil vse, da tovrstne skrajneže odstrani iz policije. Opozoril je, da verjetno obstaja še več podobnih primerov, saj so v preiskavi odkrili nove mobilne telefone, na katerih bodo verjetno odkrili dodatne klepetalnice.