c S
Na Češkem nov rekord okužb s koronavirusom 16.09.2020 13:24 Praga, 16. septembra (STA) - Na Češkem so v zadnjem dnevu potrdili 1677 novih okužb z novim koronavirusom, kar je nov rekord. Oblasti so ob tem sporočile, da bodo po novem ljudi o pozitivnem rezultatu na testiranju za novi koronavirus obvestili s sporočilom SMS ali po elektronski pošti. Ob tem bodo prejeli tudi navodila, kako ravnati, da ne bi virusa širili naprej.

"Bolniki bodo tako hitreje vedeli, pri čem so," je o sporočanju pozitivnih rezultatov prek kratkih sporočil oziroma elektronske pošte povedal češki minister za zdravje Adam Vojtech. O negativnih testih so sicer tako obveščali že doslej.

V državi, ki ima skoraj 10,7 milijona prebivalcev, so doslej potrdili skoraj 38.900 okužb z novim koronavirusom. Umrlo je 476 bolnikov s covidom-19.

Češka vlada ob tem poudarja, da imajo ob trenutnem razvoju epidemije dovolj postelj na oddelkih za intenzivno nego. Premier Andrej Babiš predvsem medije in nekatere strokovnjake poziva, naj ne strašijo ljudi.