c S
NPU na zavodu za blagovne rezerve opravil pogovor z Zakrajškom in Černetom 30.06.2020 12:36 Ljubljana, 30. junija (STA) - Predstavniki NPU so danes dopoldne na sedežu Zavoda RS za blagovne rezerve opravili pogovor z bivšim direktorjem Antonom Zakrajškom in podpisnikom pogodbe s podjetjem Geneplanet Alojzom Černetom. "Zavod vseskozi konstruktivno sodeluje z vsemi organi, ki preiskujejo pretekle aktivnosti zavoda," so v zavodu zapisali v sporočilu za javnost.

Kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) danes izvajajo hišne preiskave zaradi domnevno spornih poslov z medicinsko opremo, poroča portal Necenzurirano. Hišne preiskave naj bi potekale na 11 naslovih, tudi na zavodu za blagovne rezerve in ministrstvu za gospodarstvo. Preiskovali naj bi posel s podjetjem Geneplanet, ki je dobilo osem milijonov evrov vreden posel za dobavo medicinskih ventilatorjev.

STA na potrditev policije še čaka.

Preiskave so že prinesle tudi politične posledice. Notranji minister Aleš Hojs je namreč na novinarski konferenci sporočil, da je premierju Janezu Janši danes ponudil svoj odstop, Janša pa ga je sprejel. Ob tem je Hojs dodal, da je sam sprejel tudi odstop generalnega direktorja policije Antona Travnerja.