c S
Osmerica držav za odpravo sankcij zaradi pandemije novega koronavirusa 26.03.2020 11:52 Moskva, 26. marca (STA) - Rusija, Kitajska Sirija, Iran, Severna Koreja, Venezuela, Nikaragva in Kuba so tik pred izrednim videom vrhom G20 v pismu generalnemu sekretarju Združenih narodov Antoniu Guterresu pozvale k odpravi sankcij. Te po njihovi oceni spodkopavajo boj proti pandemiji novega koronavirusa, saj otežujejo nabavo medicinske opreme in zdravil.

Guterres naj bi se tako po mnenju osmerice držav zavzel, da bi sankcije v celoti in nemudoma odpravili, povzema nemška tiskovna agencija dpa.

"Ne moremo dovoliti, da bi politične računice preprečile reševanje človeških življenj. To ni čas, kot ste vedno znova izpostavili, za spodbujanje kaosa, temveč za globalno solidarnost, sodelovanje in preudarnost, za skupna prizadevanja na nacionalni, regionalni in mednarodni ravni, brez kakršne koli diskriminacije, če želimo resnično premagati to zapleteno človeško krizo in njen vpliv na gospodarstvo," so omenjene države še zapisale v pismu, poroča ruska tiskovna agencija Tass.