c S

Za smrt v pretepu pri mariborski tržnici ne bo odgovarjal nihče

27.01.2020 08:34 Maribor, 27. januarja (STA) - Za smrt 25-letnega Maria Krnjića v nočnem pretepu dveh skupin pri mariborski tržnici pred dobrima dvema letoma, kot za zdaj kaže, ne bo odgovarjal nihče. Kot poročajo mediji, so postopek proti ovadenemu za njegovo smrt ustavili, sojenje skupini Mariborčanov, ki so povzročili pretep, pa preložili za nedoločen čas.

Do tragičnega dogodka je prišlo 7. januarja 2018, Krnjić pa je sodelovanje v množičnem pretepu plačal z življenjem. Zaradi poškodb, ki mu jih je nekdo od vpletenih povzročil z nožem, je umrl tri dni po incidentu. Kdo je bil to, preiskovalci in tožilka, ki jih usmerja pri njihovem delu, po pisanju časnika v vsem tem času niso dognali, zato za zdaj kaže, da ne bodo sodili nikomur.

Kot ob tem piše Večer, se je mariborska policija dva meseca in pol po tragediji sicer pohvalila, da so primer raziskali. Takrat naj bi odgovornost za smrt pripisali deset let starejšemu hrvaškemu državljanu, stalno prijavljenemu na Ponikvi pri Žalcu. Prepričani, da imajo dovolj dokazov, so ga ovadili za povzročitev posebno hude poškodbe, ki se je iztekla v smrt.

Zdaj se je po pisanju časnika pokazalo, da niti na prizorišču niti v hišni preiskavi pri osumljencu niso našli nič oprijemljivega, s čimer bi utemeljili sum, da je 25-letnika zabodel prav on. Zato tožilki Mateji Artenjak ni preostalo drugega, kot da kazensko ovadbo zavrže.

"Če bomo v zvezi s to zadevo prejeli morebitne nadaljnje ugotovitve policije zoper imenovanega oziroma morebitno drugo znano osebo, bo tožilstvo o zadevi ponovno odločalo," je Večeru pojasnil vodja mariborskega tožilstva Darko Simonič.

Na mariborskem okrajnem sodišču sicer poteka sojenje sedmerici Mariborčanov, ki naj bi s svojimi provokacijami sprožili pretep s skupino s celjskega konca. Na predobravnavnem naroku sta krivdo za obtožbe o nasilništvu priznala dva, ostalim pa še sodijo. A tudi na tem procesu se je zapletlo, saj se je sodnica Karmen Krajnc v delu postopka "okužila", zato se je morala izločiti. Primer bo tako zdaj prevzel drug sodnik in sojenje pričel znova, še piše Večer.